Cum îți dai seama că un ou este proaspăt

Oul, la fel de nociv precuim fumatul

Un ou care nu mai este foarte proaspăt nu mai este bun de consumat. Iată cum îți dai seama de calitatea unui ou în funcție de culoarea gălbenușului.

Specialiștii au ajuns la concluzia că acea culoare galbenă a gălbenușului este determinată de numărul de carotenoizi pe care îi conține.

Betacarotenul este cel mai cunoscut carotenoid cunoscut. Mai urmează licopenul, luteina, zeaxantina și alfacarotenul.

Aceștia sunt antioxidanți care ajută la formarea vitaminei A, cea care ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor noastre.

Este de reținut că, cu cât este mai colorat gălbenușul de ou, cu atât este mai mare și sănătoasă compoziția de nutrienți sănătoși pentru organism.

Culoarea gălbenușului și hrana găinii

Culoarea gălbenușului de ou este direct legată de modul în care găina respectivă a fost hrănită.

Dacă oul are gălbenușul galben pal, atunci găina a fost hrănită exclusiv cu grăunțe, cereale.

Dacă oul are gălbenușul portocaliu sau tinde spre această culoare, găina s-a hrănit cu porumb, ierburi, insecte.

Anumite ferme de ouă folosesc o scală specială de 15 tonuri diferite de galben-portocaliu pentru a determina calitatea produsului.

În general, de preferat a fi consumat este acel ou cu gălbenușul portocaliu deschis.

Acesta conține un maxim de proprietăți de care organismul nostru are nevoie.

Gălbenușul de culoarea deschisă are mai puține proprietăți decât cel bine colorat

Uneori, culorile pale ale gălbenușului sunt rezultatul unor schimbări sezoniere.

Iarna, gălbenușul poate deveni mai pal la culoare datorită cantității mai mici pe care o primesc găinile în acest sezon.

Dar, în cele mai multe din cazuri, culoarea pală indică o calitate inferioară a oului și o dietă proastă a găinilor.

Poți verifica întotdeauna calitatea oului după termenii înscripționați pe acesta și pe cartonul de ouă.

Sursa foto

Loading...