Cum își căutau femeile soțul potrivit în semne și ghicitori

cum sa iti gasesti soțul potrivit

Pe vremuri, multe tinere bune de măritat urmăreau superstițiile și semnele divine să-și găsească soțul potrivit. Iată câteva obiceiuri bizare de pe la noi, dar și de prin alte țări.

 

Superstițiile despre căsnicie și despre găsirea soțului potrivit sunt multe și colorate. Care mai de care are farmecul ei, iar dacă mai crezi într-un strop de magie, le poți încerca și tu.

Bea apă sărată seara

Femeile din Anglia credeau că, dacă bei apă sărată seara, vei visa negreșit că îți este sete și că cineva îți oferă un pahar cu apă bună și dulce. Iar chipul acelui cineva va fi chipul bărbatului care te va iubi. Dacă te trezești înainte să bei din pahar, ele spuneau că nu vei mai vedea niciodată chipul bărbatului sortit și că rămâi nemăritată.

Folosește coaja unui măr

În Irlanda, tinerele decojeau un măr sub formă de spirală, având mare grijă să nu taie coaja pe bucăți. Apoi țineau coaja de un capăt și o legănau de trei ori deasupra capului. O lăsau să cadă pe podea și, dacă aceasta lua forma unei litere, aceasta era inițiala bărbatului cu care aveau să se căsătorească.

Verigheta altei femei și soțul potrivit pentru tine

Folosește verigheta altei femei să faci o mică vrajă pentru a găsi soțul potrivit. Prinde verigheta cu un fir de ață și balanseaz-o ușor deasupra unui pahar. Între timp rostește rar literele alfabetului, iar când verigheta atinge prima dată paharul și auzi primul clinchet, aceea este inițiala viitorului soț.

Divinații de dragoste cu păsări

În perioada Imperiului Roman, femeile tinere obișnuiau să se uite pe cer la prima oră, în dimineața zilei 1 martie, când se sărbătorea Anul Nou. Ele căutau o pasăre, ca să afle ce fel de soț vor avea:

  • dacă vedeau o cinteză, se căsătoreau cu un bărbat bogat și puternic;
  • dacă vedeau prima pasăre o vrabie, se căsătoreau cu un bărbat sărac, dar aveau să fie fericite toată viața;
  • dacă vedeau un măcăleandru, viitorul soț putea fi un marinar;
  • iar dacă vedeau prima dată o ciocănitoare, nu aveau nicio șansă să se mai mărite.

Colțunași făcuți cu dragoste

O veche metodă românească de a-ți afla ursitul implică pregătirea unor colțunași în interiorul cărora pui bilețele cu numele bărbaților de care ești interesată. Pui apa la fiert și adaugi colțunașii toți odată. Când primul colțunaș ajunge la suprafață, citește biletul din interior și vei afla care este soțul potrivit pentru tine.

Ritualul cu busuioc este și azi îndrăgit

Multe tinere de pe la noi mai fac și azi vraja cu busuiocul sfințit să își afle bărbatul. Aceasta se practică de obicei în noaptea de Bobotează, dar și în noaptea de Sânziene este la fel de puternică. Se ia de la biserică apă sfințită și busuioc. Seara, înainte de culcare, trebuie să te speli pe față cu apa adusă de la biserică și să pui busuiocul sub pernă. Bărbatul pe care îl vei visa, chiar dacă este un necunoscut, va fi soțul tău.

Loading...