Cercetătorii americani au studiat, timp de mai mulți ani, modul în care se întâlnesc cuplurile. Sociologii și-au dat seama că, mai importantă decât scânteia de la început, este ce anume îi face pe oameni să rămână împreună pe viață.

La studiu au participat peste 4000 de americani adulți, dintre care peste 3000 aveau, la data respectivă, un soț/ o soție sau un partener de lungă durată. Cercetătorii au vrut să vadă cum se întâlnesc cuplurile în prezent, față de modul în care ajungeau să se cunoască părinții și bunicii noștri.

De ce osunt mai multe divorțuri în ziua de azi

Cum se întâlnesc cuplurile: Nu suntem prea diferiți de bunicii noștri

Cercetătorii americani au fost surprinși să vadă că modul în care se întâlnesc cuplurile în ziua de azi nu este prea diferit de ce se întâmpla pe vremea bunicilor noștri. Chiar dacă toți suntem foarte legați de tehnologie, oamenii fac cunoștință tot în modul clasic, atunci când este vorba de o relație de dragoste. Doar 12,6 procente dintre tinerii între 18 și 26 de ani și-au cunoscut partenerul pe Internet. Cei care au peste 30 de ani apelează mai des la site-urile matrimoniale, probabil din lipsa timpului și a ocaziilor de a întâlni alte persoane singure. 23 % dintre cei din această grupă de vârstă și-au găsit dragostea online. Mulți dintre cei care nu aveau un partener la data interviului au mărturisit că au avut experiențe negative, atunci când au încercat să-și găsească dragostea pe site-urile de profil.

Cum se întâlnesc cuplurile: ce au răspuns la întrebarea ”Unde și-au cunoscut partenerul?”

– 15, 99 % la locul de muncă;

– 14,26 % la școală, facultate, cursuri de calificare etc.;

– 11,53 % la bar, club de noapte etc.;

– 11,13 % la o petrecere privată;

– 5,98 % la biserică;

– 4,99 % prin Internet;

– 4,69 % la sala de sport / organizație socială;

– 1,36 % în vacanță;

– 35,33 % altfel.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com