Cum a fost surprins papa Francisc, după ce s-a zvonit că ar fi fost infectat cu coronavirus

 Cum a fost surprins papa Francisc, după ce s-a zvonit că ar fi fost infectat cu coronavirus

Italia este cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus, iar bilanțul este unul alarmant. Numărul persoanelor infectate a atins aproape pragul de 25.000, iar numărul morților la peste 1.800. După ce Papa Francisc a apărut răcit în public, iar apoi și-a anulat mai multe evenimente, toată lumea a crezut că Suveranul Pontif a luat virusul, însă se pare că nu a fost așa.

 

Papa Francisc a fost pus la pat în urmă cu câteva zile de o răceală, însă acum și-a revenit și se roagă pentru poporul italian.

Piața San Pietro din Vatican a fost închisă după ce autoritățile au fost anulat slujbele pentru a se evita adunările mari de oameni, iar Papa Francisc a încălcat regulile guvernului italian prin care le cerea cetățenilor să stea închiși în casă.

Suveranul  a fost surprins pe străzile pustii ale Romei, însoțit de gărzile de corp, rugându-se pentru sfârșitul pandemiei.  Papa a părăsit Vaticanul şi a fost surprins mergând pe jos în timp ce s-a dus să se roage la Bazilica Santa Maria Maggiore, apoi s-a îndreptat, pe una dintre principalele străzi din Roma, spre biserica Sf. Marcello, unde s-a rugat în faţa unui crucifix folosit într-o procesiune pe vremea în care ciuma a lovit Roma, în 1522.

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, Papa s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, pe fondul unei carantine la nivel naţional.

 

View this post on Instagram

 

EN: Pope Francis left the Vatican and made a private visit to the Basilica of St. Mary Major, to offer a prayer to the Virgin Mary, Salus Populi Romani. Then, as if making a pilgrimage, he visited the church of San Marcello on the Corso, where a miraculous crucifix is housed #praytogether ES: Francisco salió del Vaticano y veneró a la imagen de la Virgen bajo la advocación Salus Populi Romani en Santa María Maggiore. Luego, en San Marcello al Corso, rezó ante el crucifijo que salvó a Roma de la peste. #oremosjuntos PT: O Papa Francisco saiu do Vaticano e venerou a Salus populi Romani na Basílica de Santa Maria Maior. Depois, na Igreja de São Marcelo na Via del Corso, rezou diante do crucifixo que salvou Roma da peste. #rezemosjuntos IT: Papa Francesco è uscito dal Vaticano per pregare la Madonna Salus populi Romani a Santa Maria Maggiore. Poi, a San Marcello al Corso, ha pregato davanti al crocifisso che salvò Roma dalla peste #preghiamoinsieme

A post shared by Vatican News (@vaticannews) on

În imaginea publicată de Vatican Papa apare însoţit de câţiva membri din cadrul personalului de securitate, deplasându-se pe jos pe Via del Corso, stradă principală de obicei foarte circulată, însă pustie duminică.

Gestul lui vine la scurt timp după ce Vaticanul a anunţat că celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc, în premieră, fără public.

 

Citește și: