Cum faci ulei de măsline infuzat. Cea mai simplă rețetă

Cum faci ulei de măsline infuzat. Cea mai simplă rețetă

Îți poți face acasă ulei de măsline infuzat pentru a da o aromă deosebită preparatelor. Alegeți ieburile și condimentele preferate și treaba este pe jumătate rezolvată.

Mulți oameni folosesc uleiul de măsline nu numai pentru a-și îmbunătăți sănătatea, ci și pentru a îmbunătăți aroma alimentelor.

Uleiul de măsline se infuzează bine cu arome subtile, făcându-l mai plăcut apetitului.

Uleiul de măsline infuzat este cel mai bun pentru salatele de legume, crusta de pizza, pâinea prăjită și nu numai.

Cu cantitatea potrivită și amestecul de ierburi și arome, mâncarea va deveni cu siguranță mai savuroasă.

Cum păstrezi cel mai bine făina, mălaiul și legumele uscate

Cum faci acasă ulei de măsline infuzat

Pregătiți ierburile și condimentele pe care doriți să le utilizați

Trebuie să alegeți aceste ingrediente în funcție de preferințele voastre.

De exemplu, dacă intenționați să coaceți o pizza, trebuie să utilizați un anumit tip de ierburi. Există o mare varietate de arome pe care le puteți infuza cu uleiul de măsline.

Puteți utiliza rozmarin, coji de citrice, căței de usturoi, cimbru, tarhon și multe altele.

Alegeți cel mai potrivit tip de plante în funcție de aroma pe care doriți să o aveți.

Dacă nu aveți idee ce gust doriți, puteți încerca aroma de bază de rozmarin.

Pentru aceasta, aveți nevoie de patru tije de rozmarin, o coajă de citrice, o bucată de ghimbir și cimbru.

Puteți folosi și alte plante cum ar fi tarhon.

Înghețata italienească cea plină de gust și savoare. Cum o faci acasă

Pregătiți uleiul

Puneți uleiul de măsline proaspăt și neutilizat în tigaie.

Pentru rezultate mai bune, puteți utiliza ulei de măsline virgin.

Dacă prețul uleiului de măsline virgin este prea mare, utilizați uleiul de măsline obișnuit.

Se amestecă ingredientele cu uleiul

Combinați ingredientele și uleiul amestecându-le ușor. Asigurați-vă că sucurile ingredientelor sunt amestecate bine.

Lăsați ierburile, aromele și mirodeniile scufundate în ulei timp de aproximativ cinci ore.

Încălziți uleiul împreună cu ingredientele la căldură scăzută

După cinci ore, porniți aragazul și încălziți amestecul la căldură joasă spre medie. Se amestecă ocazional. Evitați supraîncălzirea.

Nu acoperiți vasul deoarece acesta va crea un efect de condensare care ar putea distruge aromele. Când amestecul începe să se scurgă, opriți căldura.

La ce poți folosi resturile de pâine rămase. Idei utile

Răciți uleiul timp de aproximativ 10 minute

Lăsați să se răcească uleiul. În timp ce se răcește, aromele ingredientelor vor fi acum infuzate în ulei. Lăsați-l deoparte timp de o oră.

Aruncați ingredientele

Folosind un filtru sau un tifon, îndepărtați ierburile din ulei.

Scurgeți uleiul și aruncați ierburile. Puneți uleiul într-un recipient din sticlă, oțel inoxidabil sau ceramică.

Evitați plasarea într-un recipient din plastic deoarece aroma și culoarea uleiului vor fi reținute în recipient.

Nu utilizați recipiente metalice pentru că produc reacții metalice nedorite care vor afecta calitatea uleiului, putând chiar să vă pună în pericol sănătatea.

Cu ierburi ca adjuvanți, uleiul infuzat își poate păstra aroma și aroma timp de aproximativ 1 până la 2 luni.

Cu toate acestea, dacă aromele din ulei au conținut de apă, acestea pot dura doar o săptămână.

Asigurați-vă că utilizați uleiul infuzat în aceste perioade date.

Trebuie să utilizați ulei de măsline infuzat numai dacă aromele sunt potrivite pentru felul în care serviți.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto