Cum faci mititei după reţeta originală! Invata sa ii prepari la tine acasa

Cum faci mititei după reţeta originală! Invata sa ii prepari la tine acasa

Pentru ca mai este putin si se deschide oficial sezonul gratarelor, m-am gandit ca este binevenita aceasta reteta de mici preparati in casa. As putea sa spun ca sunt chiar aproape la fel de buni ca la Cocosatu. Iata cum ii prepari : 

Ingrediente:

1 kg carne proaspata (amestec vita 75% – oaie grasa 25%)

3-4 buc. oase de vaca cu maduva;

1/2 capatana de usturoi;

2 lingurite rase de bicarbonat

Zeama de la ½ lamaie

Cimbru uscat

Chimion macinat

Piper negru

Sare

Mod de preparare:

  1. Toaca marunt carnea, din satar sau cu masina de tocat, dupa care omogenizeaz-o.  Adauga condimentele si amesteca bine.
  2. Pune la fiert oasele, la foc mic, pret de 45 – 60 minute, dupa care strecoara supa si las-o la racit.
  3.  Piseaza usturoiul cu mojarul, adauga putina supa de oase, dupa care strecoara-l si stoarce-l bine.
  4. Adaugati supa si mujdeiul peste oase
  5. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste carnea framantata. Lasa compozitia peste noapte, acoperita cu o folie, la rece.

Pofta buna!

Loading...