Ingrediente:

1 kg carne proaspata (amestec vita 75% – oaie grasa 25%)

3-4 buc. oase de vaca cu maduva;

1/2 capatana de usturoi;

2 lingurite rase de bicarbonat

Zeama de la ½ lamaie

Cimbru uscat

Chimion macinat

Piper negru

Sare

Mod de preparare:

  1. Toaca marunt carnea, din satar sau cu masina de tocat, dupa care omogenizeaz-o.  Adauga condimentele si amesteca bine.
  2. Pune la fiert oasele, la foc mic, pret de 45 – 60 minute, dupa care strecoara supa si las-o la racit.
  3.  Piseaza usturoiul cu mojarul, adauga putina supa de oase, dupa care strecoara-l si stoarce-l bine.
  4. Adaugati supa si mujdeiul peste oase
  5. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste carnea framantata. Lasa compozitia peste noapte, acoperita cu o folie, la rece.

Învață să faci mici de casa!

Pofta buna!