Cum îți dai seama că ești “atacat” de un vampir emoțional

Cum îți dai seama că ești “atacat” de un vampir emoțional

Poate la fel de important ca recunoașterea unui vampir emoțional sunt simptomele pe care o persoană le simte atunci când sunt atacați' de unul. Află cum îți dai seama că ești atacat' de un vampir emoțional și ce poți face pentru a te apăra.

Poți să-ți dai seama că ești atacat' de un vampir emoțional. În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, sunt cel puțin 9 simptome pe care le resimțim în momentele în care energia pur și simplu este suptă din noi. Citește și despre cum recunoști un vampir emoțional.

Cum îți dai seama că ești atacat' de un c. Ai dureri de cap

În primele momente, apare o senzație neplăcută în plexul solar (la 5 cm deasupra buricului) care este legat de emoțiile noastre. Aceste senzații sunt continuate de dureri de cap, senzația de disconfort sau iritare atunci când te afli în prezența lor, oboseală inexplicabilă după un timp petrecut în preajma lor (chiar și după o convorbire telefonică sau online), somnolență', spune psihologul.

Citește și: 5 moduri să nu mai absorbi energia negativă a persoanelor din jurul tău

Cum îți dai seama că ești atacat' de un vampir emoțional. Alte semne care îl dau de gol

'Apoi aceste senzații sunt interiorizate și produc un efect de tip domino asupra stării noastre generale și asupra caracteristicilor personalității noastre', spune Laura Maria Cojocaru, exemplificând:

  • scade încrederea în propria persoană,
  • apar sentimentele că nu suntem buni de nimic,
  • avem tendința de a repeta în minte ultima conversație cu vampirul' încercând să vezi unde ai greșit',
  • scade apetitul alimentar, sexual, bucuria vieții,
  • crește considerabil apetitul pentru carbohidrați;
  • se instalează anxietatea și depresia.

Cum îți dai seama că ești atacat' de un vampir emoțional. Atacatorul nu-și vede defectele

'Aceeași legendă despre vampiri spune că ei nu se pot vedea în oglindă. Într-un sens metaforic, nici vampirii emoționali (energetici) nu se văd în oglindă', în sensul că le este destul de greu să conștientizeze și mai ales să accepte că au nevoie de o schimbare', explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com