Folosește melasă din trestie de zahăr

Caută la plafar melasă de culoare deschisă, făcută din trestie de zahăr. Pune, cu o spatulă, melasă peste petele de iarbă de pe pantofi și întinde-o bine. Lasă melasa câteva ore sau chiar peste noapte, apoi curăță zona cu o lavetă curată și cu apă călduță. Dacă vrei să cureți pantofi sport albi, poți adăuga și puțin săpun lichid în apă ca să nu rămână nicio pată colorată.

Alcoolul izopropilic înlătură petele de iarbă

Pentru petele vechi și greu de curățat de iarbă, o soluție eficientă este alcoolul izopropilic. Acesta este un lichid amar și transparent, folosit în industria cosmeticelor drept diluant și dezinfectant. Încearcă mai întâi alcoolul izopropilic pe o porțiune mică, ascunsă vederii, să nu curețe culoarea pantofilor. Dacă nu decolorează pielea încălțămintei, folosește-l pentru a curăța petele, frecând ușor de la margine spre interior.

!!! Atenție la detergentul de vase

Deși detergentul de vase este excelent împotriva petelor de grăsime, nu îl folosi niciodată împotriva petelor de iarbă. Fiind un produs alcalin, el va ajuta de fapt petele de clorofilă să se fixeze mai bine în piele, în loc să le dizolve.

sursa foto: 123rf.com