Cum consumi ghindele și ce proprietăți au pentru organism

Cum consumi ghindele și ce proprietăți au pentru organism

V-ați întrebat vreodată dacă ghindele sunt comestibile? Este o idee bună să afalați despre beneficiile acestora pentru organism.

Ghindele sunt comestibile? Ce sunt ghindele?

Ghindele sunt nuci de specii de stejar și sunt în mod obișnuit învelite într-o coajă tare, care conține o singură sămânță.

În timp ce majoritatea oamenilor elimină ghinda ca hrană, datorită exteriorului extrem de dur, ele sunt complet comestibile.

Au fost de mult timp o sursă importantă de nutrienți în culturile umane.

Pădurile bogate în ghindă din America de Nord au reprezentat o mâncare de bază și a rămas la fel și în secolul 20, în unele părți ale lumii.

Ghindele sunt bogate în anumite substanțe nutritive esențiale, în special în grăsimi și carbohidrați, ceea ce le face atât de dorit ca alimentele, mai ales dacă vă veți pierde vreodată în sălbăticie.

În ceea ce privește ghindele cele mai grase, ghindele roșii de stejar roșii sunt extrem de grase, dar și amare, dar toate soiurile au un nivel relativ ridicat de uleiuri naturale.
Dacă sunteți în căutarea de ghindă dulce, cel mai aproape o veți găsi prin pădurile europene.

Cele mai populare soiuri de ghindă și cele cu cea mai mare densitate de nutrienți includ ghinda verde, ghinda de stejar roșu și ghinda de stejar alb.

Top 11 alimente bogate în polifenoli. De ce sunt ele sănătoase

Ghindele și proprietățile lor

În timp ce fiecare specie de ghindă este puțin diferită în ceea ce privește profilul nutrițional, majoritatea au o compoziție bogată în carbohidrați, grăsimi și apă.

Când vine vorba de conținutul de grăsime, marea majoritate este sub formă de grăsimi mononesaturate, împreună cu unele grăsimi polinesaturate și cea mai mică cantitate de grăsimi saturate.

Există, de asemenea, minerale găsite în ghinde, precum potasiu, fier, calciu și magneziu, în plus față de vitaminele B și proteine.

Ghindele sunt bogate în antioxidanți, au efect mineralizant, antianemic.

Cafeaua din ghindă este bună când ai episoade diareice.

De ce este bine să consumi apă călduță în timpul sarcinii

Cum consumi ghindele

Putem învăța din practicile veverițelor care sunt mari consumatoare de ghinde.

Ele îngroapă ghinda în pământ toamna, apoi le consumă primăvara. De ce? Pentru că astfel sunt înlăturate taninurile care fac fructul amar.

Ploaia și zăpada înlătură din aceste taninuri, iar fructele devin mai dulci și bune de consumat.

Puteți face ghindele comestibile cu apă fierbinte, fie cu apă rece.

Cu toate acestea, pentru început, trebuie să acoperiți ghindele. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a îngheța nucile după colectare / recoltare.

Acest procedeu va distruge larvele de țesut care ar putea fi prezente în ghinde.

Deshidratați ghindele timp de 2-3 ore până când acestea sunt frumoase și uscate.

În acest moment, va fi mai ușor să deschideți ghinda și să scoateți carcasa exterioară.

De ce e bine să consumi zilnic ulei de pește

Procesul cu apă caldă

Pasul 1: Umpleți oala cu ghindel, nu mai mult de 1/3 din vas.

Pasul 2: Se toarnă apă în vas 2/3 și se aduce la fierbere.

Pasul 3: Apa va deveni maro când ghindele sunt fierte.

Pasul 4: Scoateți apa și reumpleți vasul cu apă proaspătă.

Pasul 5: Repetați procesul de fierbere și de spargere de cel puțin 3-4 ori, până când amărăciunea este îndepărtată din ghinde.

Pasul 6: Pentru unele ghinde, acest lucru poate dura 8-10 runde de fierbere.

Cum consumi ghindele

Procesul cu apă rece

În timp ce folosirea apei reci necesită un pic mai mult efort, experții și cei care gătesc adesea cu aceste nuci spun că acesta este modul de obținere a ghindelor de cea mai bună calitate pentru gătit.

Rezervorul de apă

Pasul 1: Goliți și curățați bine rezervorul sau recipientul folosit.

Pasul 2: Adăugați ghindele pe tifon și legați-l.

Pasul 3: Așezați sacul de ghinde în rezervor, astfel încât acesta să fie scufundat atunci când rezervorul se umple.

Pasul 4: De fiecare dată când rezervorul se umple și se spală, se va scurge tot mai mult din taninuri.

Pasul 5: Acest lucru ar putea dura câteva zile sau săptămâni.

Remedii naturale pentru tulburările menstruale

Metoda borcanului

Pasul 1: Va trebui să macini ghindele în pudră folosind un procesor de bucătărie.

Pasul 2: Adăugați ghindele sub formă de pudră într-un vas mare/borcan.

Pasul 3: Umpleți borcanul cu apă de la robinet.

Pasul 4: Se agită borcanul și se pune în frigider.

Pasul 5: Așteptați 24 de ore și apoi vărsați încet apa plină cu tanin.

Pasul 6: Repetați acest proces de 3-4 ori, apoi gustați masa de ghindă.

Pasul 7: Unele ghinde prea amare vor necesita 6-7 runde ale acestui proces.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto