Alan Robinson și Walter Macfarlane erau prieteni buni de o viață, de aproape 60 de ani. Au crescut la câțiva kilometri unul de altul în Honolulu și s-au întânit în școală, în clasa a VI-a. Au jucat în aceeași echipă de fotbal, au avut același cerc de prieteni și au rămas foarte apropiați toată viața. Erau prieteni atât de buni, că fiecare se considera unchiul copiilor celuilalt, fără să știe că în realitate chiar erau frați biologici.

O copilărie plină de secrete

Walter știa că viața mamei lui nu fusese una ușoară. Ea l-a adus pe lume în timpul celui de al doilea război mondial, fără să fie căsătorită, și a fost nevoită să spună tuturor că este fratele ei mai mic. Cu alte cuvinte, bunica lui Walter a susținut că e fiul ei, iar mama lui, sora mai mare. Walter a aflat adevărul abia după ce a terminat liceul, dar mama lui nu i-a spus niciodată cine este tatăl lui.

Căutându-și tatăl, și-a descoperit fratele

În anul 2016, când testele ADN au devenit mai ieftine și disponibile în farmacii, fiica lui Walter i-a sugerat să încerce să își găsească tatăl. El a făcut testul și apoi a înscris rezultatul într-o bază de date on-line. Aici a avut surpriza să găsească ADN-ul unul alt utilizator care era aproape identic cu al lui, sugerând că există o legătură de rudenie foarte strânsă între cei doi.

Când fiica lui și-a întrebat bunicii cine ar putea avea numele Robby737, ei și-au dat seama că ar putea fi vorba despre Alan Robinson, a cărui poreclă era Robby și care zburase pe un 737 când fusese angajat la Aloha Airlines. Walter nu a mai stat deloc pe gânduri și i-a dat imediat telefon prietenului său care i-a confirmat, într-adevăr, că el era Robby737.

La rândul lui, Alan Robinson, făcuse testul ADN cu ceva timp în urmă, știind că fusese dat spre adopție și dorind să își găsească tatăl biologic. Numai că nu reușise să afle nimic. Cu ajutorul lui Walter și al fiicei lui, cei doi prieteni buni și-au comparat testele și au descoperit clar că au aceeași mamă, dar aceasta a folosit un nume fals când l-a născut pe Alan și l-a dat spre adopție.

Doi prieteni buni descoperă ce familie uimitoare au

Mama și bunica maternă a celor doi frați știau adevărul, dar nu le-ar fi spus niciodată, dacă ei nu aflau din întâmplare făcând testele ADN. Când i-a adus pe lume pe cei doi băieți, cu bărbați diferiți, erau cu totul altele regulile sociale și nu era ușor să admiți ca femeie singură că ai doi copii din flori.

Ulterior, cu ajutorul cercetărilor făcute de fiica lui Walter, cei doi frați au aflat cine au fost tații lor și au aflat totodată că mai au și alți frați și surori pe continent, în America. Walter și Alan au acum peste 75 de ani amândoi și regretă că au aflat atât de târziu că sunt frați. Cu toate acestea, ei nu și-au condamnat nicio clipă mama și au încercat să îi înțeleagă motivele. Așa cum erau la școală, cei doi prieteni buni care sunt frați vor să petreacă mai mult timp împreună și să își unească familiile și nepoții.

foto: 123rf.com, arhiva personală