După o anumită vârstă nu mai avem ce face și observăm cu resemnare că talia subțire de altădată pur și simplu a dispărut. Și acum…ce e de făcut? Cum ascunzi talia groasă? 

Cum ascunzi talia groasă—prin echilibru optic

Nu toate femeile reușesc în timp să-și păstreze subțirimea taliei. Din fericire, putem apela la câteva trucuri vestimentare pentru a ne pune în valoare celelalte calități ale trupului. Dacă talia nu e punctul forte ne putem concentra asupra decolteului. Un bust voluptuos atrage după sine accesorii fabuloase. Bluzele cu decolteu rotund se poartă cu un colier la baza gâtului. Investiția majoră nu trebuie să fie în bluză sau în colier, ci în sutien. Lenjeria potrivită, cu balene ajutătoare creează volum și echilibrează optic zona pe care vrem s-o ascundem. Așa se alege mărimea perfectă a sutienului!

 Gata cu hainele strâmte

Țesăturile pe care trebuie să ne axăm nu trebuie să fie din cele care se mulează excesiv pe corp. Dacă talia s-a îngroșat vizibil trebuie schimbată din temelii atitudinea vestimentară: să ai puterea să renunți la unele piese care te avantajau cândva și să te împrietenești cu cămășile din mătase vaporoase și ceva mai largi și cu rochiile care urmăresc lejer linia corpului fără să pună accentul pe talie.

Poartă tocuri – acestea ascund talia groasă

Oricât ar părea de ciudat, tocurile nu trebuie să lipsească din ținutele noastre. Când purtăm tocuri, postura corpului se schimbă. Coloana se îndreaptă, talia se subțiază, silueta se alungește. Cel mai bun truc este folosirea unui calapod special, cu talpa dublă care ajută piciorul să nu resimtă oboseala inerentă cauzată de tocuri. Cu ajutorul acestui calapod poți adăuga câțiva centimetri în înălțime și poți crea ținute focusându-te pe alte zone și mai puțin pe talie.