Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. O mai recunoști?

Cum arată Zina Dumitrescu la 82 de ani. O mai recunoști?

Zina Dumitrescu este consideră o adevarăta legendă în moda românească, reușind să-și clădească un nume în domeniu înca din perioada comunistă.În ciuda faptului că a ajuns la vârsta de 82 de ani, Mama Zina este încă foarte activă și se pregătește să plece în vacanță la mare timp de două săptămâni.

 

Fosta creatoare de modă trăiește de mai bine de un an într-un azil de lux din Ghermănești din comuna Snagov. Deși s-a scris despre ea că ar suferi de Alzheimer, Mama Zina pare că se simte foarte bine și poate să povestească ore în șir despre tinerețea ei. Așa s-a întâmplat și într-un interviu recent pentru Antena 1.

Aceasta a povestit despre vacanțele ei la Cannes, unde îi plăcea cel mai mult să meargă, dar și despre cele de la Miami, precizând că a reușit să se plimbe prin întreaga lume, ratând doar două țări. „Nu am ajuns în China și în Japonia. Nu știu de ce. S-a întâmplat să nu am treabă acolo. Mi-aș fi dorit, dar așa a fost să fie”, a declarat Zina.

Mama Zina a povestit că în fiecare an merge la mare, dar preferă să meargă în luna septembrie pentru că nu este atât de cald și temperatura este mai suportabilă. „În fiecare an merg la mare. Când eram tânără stăteam câte o lună la Mamaia. Îmi place să stau la soare, să înot. Seara făceam petreceri cu prietenii”, a declarat celebra creatoare, precizând că în curând va pleca două săptămâni la mare la noi.

Citește și: Detaliul pe care nu l-a observat nimeni la Kate Middleton! La ce operație serioasă a fost supusă ducesa de Cambridge

Viața Zinei Dumitrescu a fost marcată și de momente dramatice

În ciuda succesului ei răsunător în lumea modei, puțină lume știe povestea de viață a Zinei, ce a fost marcată și de momente dramatice. Ea s-a născut pe data de 16 iunie 1936, in judetul Ismail, din Republica Moldova, și numele sau real e Zenobia Bogos.

După război familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre precum Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Valentina Pelinel, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Fratele ei mai mic s-a înecat la 12 ani

Zina Dumitrescu a avut și un frate mai mic, care a murit însă în mod tragic, la o vârstă extrem de fragedă. „Am avut un frate care a murit înecat la 12 ani și jumătate. În noaptea aia, tatăl meu a pornit să îl caute pe fratele meu și după ce l-a găsit mort, s-a întors acasă cu părul alb. Din cauza șocului, tatăl meu albise. A murit în ’65 si regret că nu l-a apucat pe Cătălin”, a povestit creatoarea de moda într-un interviu pentru gazetamondena.ro.

Zina seamănă foarte bine cu bunica din partea tatălui, care a fost o contesă poloneză și pe care a chemat-o tot Zenovia, numele real al creatoarei.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009. Dacă e să regert ceva în viață, regret că am stat toată viața ca bou-n jug, măritată tot timpul. Am trecut fără să vreau, fără să divorțez , la următorul soț, dintr-o căsnicie în alta. Nu am apucat să stau și eu singură, să respir cum stau femeile în ziua de astăzi. Cu Costin Dumitrescu, cu profesorul, am fost căsătorită 26 de ani, din ’83”, a mai spus  Zina.

Citește și: