Calitatea primează în fața cantității

 

După o anumită vârstă, știi deja ce culori ți se potrivesc și ce tip de machiaj te avantajează, așa că nu mai ai tendința de a experimenta la fel de mult ca la 20 de ani. Acest lucru înseamnă că ar trebui să ai în trusa ta de make up mai puține produse, însă toate de o calitate superioară. Fondul de ten, pudra, baza pentru machiaj, precum și fardurile pe care le folosești trebuie să fie îmbogățite cu agenți de hidratare, lipsite de parabeni și substanțe care accelerează procesul de îmbătrânire.

 

Dacă principalul motiv pentru care ai evitat produsele profesionale de machiaj până acum este prețul, atunci este bine de știut că există și astfel de cosmetice de calitate la prețuri foarte mici, care sunt ideale pentru menținerea unui ten sănătos, luminos și tânăr. După cum vezi, toate sunt produse de firme renumite, iar reducerile atractive le fac acum accesibile oricui.

 

Hidratare, înainte de toate

 

După vârsta de 40 de ani, pielea devine mai subțire, iar tenul tău poate căpăta un aspect mai tern și palid. Fondul de ten te ajută să uniformizezi nuanța tenului și să îi dai un plus de culoare, însă principala provocare este să îl aplici astfel încât să nu îți evidențiezi ridurile fine și să îți usuci tenul. Pe măsură ce ne apropiem de menopauză, nivelul de estrogen din organism scade, ceea ce duce la uscarea mai rapidă a pielii. Așa că este cu atât mai important să ne hidratăm temeinic pielea înainte de a începe să ne machiem.

 

„Tonurile de galben și auriu din fondurile de ten sunt mai calde și îți fac pielea să capete un aspect mai tânăr”, spune Jeannette Graf, dermatolog la Spitalul Mount Sinai. De asemenea, capilarele sparte care sunt mai vizibile pe un ten matur pot fi ascunse mai eficient de alegerea unui fond de ten în astfel de nuanțe.

 

Primer-ul menține fardul mai mult timp

 

Pleoapele superioare se micșorează odată cu trecerea timpului, pe măsură ce pielea se lasă, așa că multe femei observă că fardul se strânge în pliuri, la scurt timp după ce l-au aplicat. Un primer pentru fard te poate ajuta ca machiajul tău să arate la fel de proaspăt chiar și după câteva ore, pentru că menține uniformitatea fardurilor și le împiedică să se acumuleze în pliurile pleoapelor sau în micile riduri din jurul ochilor. Dacă ești adepta unui machiaj mai puternic al ochilor, această soluție îți va fi de mare ajutor.

 

Evidențierea pomeților, mai simplă ca oricând

 

Dacă în urmă cu 20 de ani aveai obrajii îmbujorați și nu aveai niciodată nevoie de blush pentru a căpăta puțină culoare, după vârsta de 40 de ani circulația la nivelul tenului este mai puțin activă. Însă acest lucru înseamnă că poți, în sfârșit, să folosești acele nuanțe de blush de care te fereai până acum. Alege tonuri luminoase de piersică sau roz, pentru a-ți sublinia pomeții și a crea un contrast armonios. Și perlele bronzante pot arăta bine pe un ten lipsit de culoare, mai ales în timpul primăverii, când îți dorești un aspect sănătos și fresh al pielii. De asemenea, reține că odată cu vârsta, pomeții noștri încep să iasă în evidență, pe măsură ce dispare grăsimea superficială de sub piele, așa că poți profita de acest lucru pentru a-i face să iasă în evidență și mai mult, aplicând puțin blush chiar sub linia lor.

 

Renunțarea la nuanțele de ruj care te îmbătrânesc

 

Nuanțele închise de ruj pot da un aspect matur oricărui chip, așa că, dacă vrei să pari mai tânără cu câțiva ani, acesta este momentul pentru a alege nuanțe calde și o consistență cremoasă sau lichidă a rujurilor pe care le folosești. Poți folosi în continuare rujurile mate, însă cu condiția de a-ți hidrata bine buzele înainte, astfel încât să eviți aspectul inestetic al unui ruj care se adună în liniile fine de pe buze. În schimb, poți folosi glossuri sau rujuri cu texturi cremoase, hidratante, care să îți mărească optic buzele și să le dea un plus de strălucire. Alege nuanțe pastelate, naturale, care să se potrivească și cu nuanța tenului tău, dar evită nuanțele de nude, care te îmbătrânesc și contribuie la aspectul tern al pielii.

 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Dubova