Cum se ameliorează simptomele menopauzei prin metode naturale

Cum se ameliorează simptomele menopauzei cu ajutorul plantelor medicinale

Bufeuri, creșterea în greutate, depresia sau lipsa apetitului sexual sunt simptome care afectează cele mai multe femei la menopauză. Află cum se ameliorează simptomele menopauzei prin metode naturale.

Cum se ameliorează simptomele menopauzei prin terapii alternative

Acupunctura poate fi de ajutor în lupta cu bufeurile sau alte neplăceri provocate de menopauză. Un studiu medical publicat în 2011 observă că femeile care făceau cel puțin o ședință de acupunctură săptămânal aveau mult mai puține simptome ale menopauzei, inclusiv bufeuri. Terapia Bowen poate fi și ea de folos ca să suporți această perioadă mai ușor. Îți poate da un plus de relaxare.

Aproape jumătate dintre femei nu știu care sunt simptomele cancerului la sân!

Cum se ameliorează simptomele menopauzei prin schimbarea stilului de viață

Bufeurile sunt doar o mică problemă. Femeile aflate la menopauză sunt amenințate de osteoporoză și de boli de inimă. Schimbarea stilului de viață de poate ajuta să scape de valurile de căldură, dar să și prevină aceste probleme grave de sănătate. Iată ce ar trebui să faci:

  • adoptă un regim alimentar echilibrat (porții reduse în dimensiune și caloric, alimentație bogată în legume și fructe, dar cu un conținut redus de grăsimi și zahăr);
  • fă sport zilnic; poți merge și pe jos timp de o jumătate de oră – o oră;
  • renunță la fumat.

Cum se ameliorează simptomele menopauzei cu ajutorul plantelor medicinale

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

'În perioada menopauzei, este preferabil un regim în care să fie mai multe proteine și mai puține grăsimi și zaharuri. Ar trebui să pui accent mai mult pe legume, fructe și semințe. În acest mod, se elimină și tendinţa spre obezitate specifică aceastei perioade a vieții. Pentru bufeuri, poate fi folosită salvia. Ajută la reglarea temperaturii corpului, la combaterea transpirației excesive și normalizează activitatea glandelor endocrine. Se folosește sub formă de tinctură. Se ia câte o linguriță de trei-patru ori pe zi. Nu se folosește pe perioade lungi de timp. Ceaiul sau tinctura de coada-șoricelului pot fi și ele de folos. Pentru a prepara ceaiul se face o infuzie dintr-o linguriță la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi.'

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com