Capacitatea, puterea și funcțiile unui blender sunt prioritare, când vrei să alegi un produs de calitate. Alege de la bun început un blender cu o capacitate mare, de cel puțin 1 litru, pentru că vei fi tentată să faci rapid tot felul de supe cremoase, piureuri sau creme în cantitate mai mare. Un recipient mare te ajută să prepari băuturi pentru mai multe persoane, în cazul în care ai musafiri, spre exemplu. Cu un blender mai mic, pierzi timp prețios, pe care l-ai putea folosi în avantajul tău. Un blender încăpător trebuie să aibă și putere mare, să mărunțească alimente solide sau gheața. Alege un aparat cu o putere de minim 800 w care poate amesteca și zdrobi orice ingredient ai nevoie. Cu cât puterea este mai mare, cu atât ingredientele vor fi pasate mai fin și bine omogenizate. Pe de altă parte, este important ca blenderul să aibă mai multe funcții și mai multe trepte de viteză pentru diverse preparate. Este important să poată toca alimentele în bucăți mari, dar să și mărunțească, să zdrobească și să transforme în pastă legumele și fructele.

Un blender bun se recunoaște și după materiale

Aparatele mai scumpe au cuva din sticlă, dar și cele din plastic sunt rezistente și ușor de curățat, dacă sunt făcute dintr-un material dur și gros. Cel mai important avantaj al sticlei este acela că poți pune în blender ingrediente fierbinți fără nicio grijă. Într-o cuvă din plastic, ingredientele fierbinți și colorate intens precum roșiile sau fructele de pădure pot lăsa urme galbene care nu se mai curăță. În ceea ce privește baza aparatului, este de preferat să fie din metal și să fie cât mai grea, pentru a avea stabilitate. Baza din metal conferă o rezistență mai mare în timp. Materialele sunt importante și în cazul lamelor, care trebuie să fie din oțel inoxidabil sau din titan.

sursa foto: 123rf.com