Cum alegi și aplici mascara pentru a avea gene perfecte?

Cum alegi și aplici mascara pentru a avea gene perfecte?

Gene lungi, dese, curbate, cu volum… Gene perfecte. Există atât de multe variante de mascara pe piață, încât e bine să știi câteva lucruri de bază atunci când alegi un astfel de produs.

Este produsul de machiaj care nu lipsește din portfardul niciunei femei, iar acest lucru este de înțeles, având în vedere că, într-un timp foarte scurt, cu două aplicări de mascara, poți arăta cu totul altfel. Punerea în valoare a ochilor este unul dintre trucurile știute de toate femeile. Rămâne doar să ții cont de cum alegi mascara potrivită pentru tine.

Cum alegi mascara?

La fel cum nu folosești orice cremă de față, ci una pentru tipul tău de ten, mascara este un produs de machiaj pe care trebuie să-l alegi în funcție de nevoile tale, nu după brand, ambalaj sau preț. E important să știi cum sunt genele tale – scurte, lungi, rare, dese, curbate, fără volum. Odată ce ai identificat tipul tău de gene, vei ști și ce tip de mascara să-ți cumperi.

Citește și – 10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Tipuri de mascara

Pentru volum: are peria bombată la mijloc, voluminoasă și este pentru femeile cu gene subțiri și rare.

Pentru alungire: are peria clasică, cu peri scurți și rari și creează efect de lungime a genelor, dar nu și de volum.

Pentru gene mai dese: perie deasă, compactă, iar mascara trebuie aplicată în zigzag de la rădăcină spre vârf.

Pentru curbare: are peria curbată cu peri scurți și trebuie aplicată de la rădăcină până la vârf dintr-o singură mișcare. Este pentru gene drepte și lungi.

Mascara rezistentă la apă

Alege varianta waterproof (rezistentă la apă) a mascarei tale preferate, dacă vrei ca machiajul să reziste mai mult.  Ține cont, însă, de faptul că aceasta se curăță mai greu de pe gene. Demachiază-te cu soluție micelară sau demachiant special pentru zona ochilor! Curăță genele cu mișcări delicate, de sus în jos, ținând pleoapele închise și evită mișcările brutale, insistente. Riști ca genele să se rupă!

Culori preferate

Pe piață, cele mai multe mascare se găsesc în variante de culori negru sau maro. Dacă dorești un aspect natural al machiajului, folosește maro, dacă vrei un efect mai dramatic, alege negru. De asemenea, există și culori electrice – roz, verde, albastru, dar acestea sunt recomandate pentru serile în club sau petreceri.

Cum aplici mascara?

Aplică mascara insistând la rădăcină și trăgând de pensulă către colțul exterior al ochiului, pentru un efect de alungire. Nu aplica mai mult de două straturi de mascara, pentru că genele vor părea încărcate și nu vor avea un aspect natural.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai întâlnite greșeli în machiajul ochilor