Cum alegi rujul în funcție de ten

Sursa foto: www.shutterstock.com

Alegerea unui ruj care să te avantajeze cu adevărat nu mai pare chiar atât de ușoară atunci când te afli în fața unui raft cu zeci de nuanțe. Pasteluri ori roșu aprins, texturi perlate, sidefate sau mate, nuanțe aprinse vs. tonuri nude… ce ți se potrivește și ce vei alege în final?

 

Pentru tenul deschis

Pielea albă este cel mai bine pusă în valoare de rujuri în tonuri dulci, delicate ca roz trandafiriu, roșu-corai, nuanțe de piersică. Dacă tenul e palid, ai nevoie de rujuri pastelate: lila, nude cu tonuri de roz sau portocaliu deschis. Pentru tenul deschis, cu tente de galben, cele mai potrivite culori sunt roșu-cherry sau roșu-maroniu, dar nu foarte intens și roz-somon. În funcție de culoarea părului, celor cu tenul deschis li se potrivește și un ruj roșu intens sau prună.

De evitat: nuanțele maro-ciocolatiu, mov închis și alte nuanțe foarte puternice.

 

Pentru tenul mediu

Bej maroniu (nuanța mai deschisă), nude-caramel, roz intens, mov-prună sunt câteva dintre cele mai potrivite nuanțe de rujuri dacă ai acest tip de ten. La ocazii speciale, poți purta un roșu aprins ori burgundy.

De evitat: nuanțele nude, care nu se diferențiază de culoarea tenului sau rozurile mai deschise decât tenul.

 

Pentru tenul măsliniu

Te avantajează culorile mai intense și aprinse: roșu în aproape toate variantele, vișiniu, mov-violet, mov-prună, oranj închis, ciocolatiu-auriu, chiar și roz închis.

De evitat: nuanțele prea deschise care te fac să pari palidă, bejurile și, în unele cazuri, portocaliul.

 

De reținut!

  • După ce te-ai bronzat, evită să mai porți nuanțe pastelate pe buze. Cel mai bine le pui în valoare cu un ruj roșu închis.
  • Testează întotdeauna rujul înainte de a-l cumpăra. Culoarea pe care o vezi în tub va arăta diferit când o vei aplica, căci contrează foarte mult și nuanța naturală a buzelor.
  • Ține cont de restul machiajului și alege rujul în funcție de culorile folosite, dar și de momentul zilei.
  • Dacă ai mai mereu buzele uscate, alege rujuri cremoase, cu vitamine.