Cum alegi, depozitezi sau coci o pâine delicioasă

Cum alegi, depozitezi sau coci o pâine delicioasă

Cum alegi, depozitezi sau coci o pâine delicioasă îți spunem în cele ce urmează pentru a te ajuta pe viitor. Pâinea de casă este cu mult mai bună și sănătoasă decât cea din comerț.

Pâinea este unul dintre cele mai vechi alimente care este încă prezent la fiecare masă.

Anterior, oamenii au mâncat pâine și nici măcar nu s-au gândit la răul care le-a afectat corpul.

Iar acum, mulți oameni refuză deliberat să consume pâine pentru a păstra o siluetă subțire și a nu dăuna corpului.

Cum să alegi cele mai sănătoase sortimente de pâine

Cum alegi, depozitezi sau coci o pâine delicioasă

Pâinea nu este doar o sursă de exces de calorii, ci mai ales o sursă de vitamine, fibre, aminoacizi, grăsimi, proteine și carbohidrați pentru corpul nostru.

Prin urmare, nu este în întregime corect să fie abandonată complet.

Este suficient să reduceți numai doza zilnică la 100 gr și să o consumați în prima jumătate a zilei. Organismul va beneficia de calitățile sale fără a afecta sănătatea și greutatea.

Atenție la pâinea neagră falsă! Cum să recunoști o pâine de calitate

Cum alegi, depozitezi sau coci o pâine delicioasă

Astăzi gama de produse de panificație este mare. Magazinele au departamente de cereale integrale, iar producătorii oferă pâine pentru fiecare gust.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să luați decizia corectă și să alegeți o bună pâine la magazin.

Regula 1

Aspect

– Forma corectă a (fără crăpături, lovituri, defecte).

– Pâine bine coaptă (nu este lucioasă, atunci când este presată, pâinea revine ușor în forma sa originală).

– Absența de pete, structura corectă (pâinea este infectată cu o ciupercă dăunătoare, dacă lipicioasă și întinsă, există pete colorate).

– Culoare (pâine de secară – maro închis, alb – auriu).

– Absența dungilor albe (dacă există dungi albe similare cu făina de pe crustă, înseamnă că a fost folosită prea multă făină).

Regula 2

Compoziţie

– Componente dăunătoare: ulei hidrogenat (grăsimi), ulei de gătit, margarină, sirop de zahăr. În plus față de calorii goale, organismul nu va primi nimic altceva.

– Perioada de valabilitate a pâinii (secară – până la 96 de ore, albă – până la 72 de ore).

– Înșelăciunea: „grâu natural”, „multi-cereale”, „făină îmbogățită” – aceasta este cea mai obișnuită făină din care se coace pâinea albă. Iar într-o astfel de pâine există puține substanțe utile pentru organism.

– Sare: Utilizarea unei cantități mari de sare este dăunătoare, deci sarea trebuie să fie aproape de sfârșitul listei.

Nu cumpărați o pâine care nu vă pare normală sau special pregătită. Este puțin probabil ca această pâine să îndeplinească standardele și poate fi dăunătoare sănătății.

Ingrediente care dăunează corpului nostru:

– Suplimentele nutritive, componentele cu E-uri. Alegeți o pâine în care nu există mai mult de patru astfel de componente.

– Lapte. Unii producătorii de coacere folosesc lapte praf, este mai dăunător.

Cum depozitezi pâinea

Cum să o păstrăm astfel încât să rămână proaspătă mai mult? Specialiștii nu recomandă păstrarea pâinii calde în saci de celofan – poate provoca mucegai.

Cel mai bine este să depozitați pâinea în ambalaje de hârtie sau de pânză. Pâinea va avea acea crustă crocantă.

Dacă doriți să păstrați pâinea mai mult timp, o puteți pune în frigider.

Experții nu recomandă ca pâinea să fie ținută în frigider nici prea mult timp.

Este mai bine să cumpărați mai puțină pâine, dar mai des.

Rețetă de  Pâine aperitiv la cuptor

Cum coci cea mai bună pâine

Desigur, dacă aveți timp și dorință, este bine să vă pregătiți singure o pâine autentică și gustoasă. Știți cu siguranță ce puneți în ea.

Rețetă pentru pâine nedospită

Ingrediente:

– 2 pahare de apă caldă (caldă);
-3 cești de făină de secară (cereale integrale);
– 0,5 lingură sare
– ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

1. Se amestecă făina și sarea.

2. Amestecați aluatul, adăugând treptat apă.

3. Formați pâinea în forma dorită.

4. Ungeți-o cu ulei pentru coacere.

5. Puneți pâinea în formă.

6. Faceți niște felii de adâncime, astfel încât, în timpul coacerii, pâinea să nu-și piardă forma.

7. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.

8. Coaceți pâinea casei 60-80 de minute.

Sursa foto