Se întâmplă rar ca două pisici ținute în aceeași casă să fie bune prietene, poate doar dacă au crescut împreună de mici. De obicei, când aduci o altă pisică pe teritoriul pisicii tale începe tărăboiul. Se bat pe mâncare, se necăjesc una pe alta și găsesc mereu ceva de disputat.

Pisicile sunt teritoriale

Dacă pisica ta a stat ani de zile singură, nu va accepta ușor o altă felină sau alt animal pe teritoriul ei. Nu știe cum să se poarte cu ea, nu știe să împartă și nu suportă prea ușor schimbarea care îi dă peste cap programul ei obișnuit. Pisicilor le place rutina și le place să poată controla spațiul în care trăiesc.

Cum să te descurci cu cele două pisici agresive

În primul rând, nu le lăsa să sară la bătaie. Bate din palme, potolește-le sau stropește-le ușor cu apă când vezi că sunt pe punctul de a se ataca.

Castrează motanul. De cele mai multe ori, motanii devin agresivi în perioadele de reproducere.

Separă hrana și apa. Pune-le bucățele mici de hrană și cantități mici de apă în mai multe recipiente, astfel încât fiecare să aibă de unde alege.

Oferă-le mai multe locuri de joacă. Dacă au la dispoziție mai multe locuri speciale pentru a se cățăra și pentru a se ascunde, fiecare va alege spațiul ei preferat și nu vor mai ieși dispute aprige.

Ce să faci când agresiunea ajunge la extrem

Dacă una dintre pisici este deosebit de agresivă, nu încerca să o liniștești. Furia ei se poate îndrepta spre tine. Mai bine o lași să se liniștească singură.

Separă-le în camere diferite câteva zile, dacă vezi că așa vor sta mai liniștite.

Lasă-le să stea împreună puțin câte puțin, câte o oră sau două pe zi, până când învață să se tolereze, ca să nu mai fie încuiate separat.