Margaretele albe nu trebuie niciodată le plantate la umbră, pentru că vor crește înalte și firave și nu vor face flori. Sunt plante perene pe care le poți avea mai mulți ani, dacă știi să le îngrijești corect și dacă le ajuți să treacă peste gerul iernii.

Ce sol este ideal pentru margaretele albe

În lunile mai și iunie le poți cultiva în plin soare, într-un loc bine drenat din grădină. Sapă și mărunțește bine pământul în locul în care le cultivi și adaugă câteva lopeți de nisip, să fie bine drenat și să permită apei de ploaie să se scurgă.

Așa cum nu suportă umbra, margaretele albe nu suportă nici umezeala. Nu trebuie să le uzi în exces și nici să lași apa să băltească în jurul florilor. Cel mai bine ar fi să găsești un loc în pantă, nisipos și chiar cu bolovani. Margaretele sunt flori potrivite pentru borduri și rocării, conferind un farmec aparte grădinilor în care multe alte flori nu supraviețuiesc în soare puternic.

Îngrijirea și înmulțirea margaretelor

Margaretele se dezvoltă sub formă de tufa și pot face câteva sute de flori în fiecare an, când ajung la maturitate. În perioada în care apar bobocii, este bine să uzi plantele cu fertilizatori pe bază de potasiu, să stimulezi înflorirea.

În perioadele toride, margaretele albe se udă doar seara, după apusul soarelui, și este bine să le uzi de jur împrejur, ocolind frunzele și florile. După o perioadă de 3 sau 4 ani de la plantare, tufele pot fi divizate primăvara devreme pentru a le înmulți.

sursa foto: 123rf.com