Iată câteva alimente gustoase și mult mai bune pentru organism cu care poți să înlocuiești untul. Acestea conțin o cantitate mai mare de grăsimi bune, care sunt asimilate complet de organism, spre deosebire de unt care are un procent semnificativ de colesterol.

Când pregătești ceva dulce, poți să înlocuiești untul cu…

Brânză mascarpone care se întinde ușor pe pâine sau pe biscuiți și merge de minune cu miere, cu ciocolată și orice tip de dulceață.

Brânză ricotta care, de asemenea, se întinde ușor pe pâine și are mai puține calorii decât untul, având și un gust mult mai plăcut.

Piure proaspăt de banane care poate fi folosit în aluaturile de gogoși, clătite sau pandișpanuri în loc de unt.

Cu ce înlocuiești untul în aperitivele sărate

Avocado bine copt. Dacă vrei să pregătești sandviciuri cu mezeluri, carne sau cu brânză, dar nu vrei să mai folosești o altă grăsime greu de tolerat, poți să înlocuiești untul cu pastă de avocado.

Ulei de măsline. Mai poți să folosești ulei de măsline în loc de unt pentru pâinea prăjită, pentru sandviciuri cu carne sau pentru focaccia, mai ales dacă îl combini cu puțină sare, o frunză de dafin și oregano.

Hummus. Este și el un substitut delicios pentru unt, mult mai sănătos, mai ales dacă este făcut cu ulei de măsline, și foarte gustos.