Cronovizorul, mașina timpului de la Vatican care sfidează legile naturii

Cronovizorul, mașina timpului de la Vatican care sfidează legile naturii

Mașina timpului de la Vatican este una dintre cele mai mari bogății controversate din pivnițele cetății de scaun. I se spune cronovizor, pentru că sfidează legile naturii și poate capta imagini din trecut, din vremuri mult mai vechi decât ne-am putea imagina. Dar cât este de reală? Iată ce spun faptele și documentele istorice.

 

Cert este că nu se știe nimic cu certitudine despre mașina timpului de la Vatican, dar au existat voci competente care au vorbit despre ea și au ridicat mari semne de întrebare. Se pare că aparatul minune, care avea să fie botezat cronovizor, a fost descoperit din greșeală, în anul 1952, în laboratul acustic de la Universitatea Catolică din Milano.

Mașinăria a fost descrisă cu lux de amănunte în cartea ”Noul mister de la Vatican” semnată de un oarecare Francois Brune, care susținea că deține toate informațiile de la tatăl său, un apropiat al inventatorului cronovizorului. Iar inventatorul se presupune ar fi fost părintele Pellegrino Ernetti, secondat de părintele Agostino Gemelli, cel care a fost martorul descoperirilor stranii legate de acest aparat vizionar.

Cronovizorul putea captura imagini din trecut

Legendele care circulă pe seama acestui aparat minune spun că, inițial, nu se cunoșteau prea bine capacitățile lui. Dar când au început să facă mai multe teste, la un moment dat cronovizorul ar fi redat vocea unui bărbat, iar părintele Ernetti a recunoscut timbrul tatălui său. Antenele aparatului captau o arie muzicală peste care se auzea vocea unui om din trecut, deja decedat. Așa a început totul, iar părintelui Ernetti i s-au alăturat alți 11 oameni, specialiști în fizică și alți oameni de știință, convinși că fiecare eveniment din trecut emite anumite unde care nu dispar în neant, ci există în paralel cu prezentul și pot fi captate cu tehnologia potrivită.

Mașina timpului de la Vatican a călătorit în vremea lui Iisus

Desenul complicat al unei mașini a timpului, așa cum era ea imaginată în secolul trecut

Desenul complicat al unei mașini a timpului, așa cum era ea imaginată în secolul trecut

Se crede că echipa care folosea cronovizorul a reușit să capteze diverse imagini și sunete din viața lui Hitler și apoi a lui Napoleon, mergând mai adânc în istorie până în vremea lui Iisus. Ba chiar s-a scris că ar fi fost fotografiate diverse momente dramatice din ziua judecății și a răstignirii lui Hristos.

Un săptămânal italian publica, în 1972, un articol în care părintele Ernetti explica cum a reușit să ajungă în timp, pe urmele Învățătorului, și cum a urmărit cina cea de taină și apoi trădarea și judecata Mântuitorului, a doua zi. Bineînțeles, este curios cum un călugăr era lăsat să facă astfel de confidențe presei, deși Vaticanul este foarte secretos când vine vorba despre descoperirile sale.

Mașinăria enigmatică, o armă redutabilă

La scurtă vreme, însă, cronovizorul a fost demontat, iar părțile componente ascunse în mai multe locații mai puțin știute unde Vaticanul deține diverse comori și opere de artă.

Se pare că mințile luminate din jurul Papei și-au dat seama de pericolul subtil al unei astfel de mașini. Ea putea citi totul despre oricine, putea fotografia și putea captura orice discuție din trecutul oricui, devenind un spion redutabil în mâinile unui om periculos.

S-a scris mult despre cronovizor, unii vin cu diverse argumente științifice că existența aparatului a fost reală, mai ales că o față bisericească respectată nu ar fi făcut afirmații categorice în presa vremii fără un fundament real.

Alții cred că este doar o poveste bine ticluită, a unui autor cu o imaginație bogată, care a știut cum să își vândă cartea. Purtătorii de cuvânt de la Vatican nu au făcut niciodată o referire oficială la aparat, iar părintele Ernetti a murit în anul 1994 și a dus cu sine secretul în mormânt. Dacă el a fost secondat, într-adevăr, de savanți din alte țări, cum de au păstrat cu toții secretul?

Cei mai mulți oameni de știință de azi spun că un asemenea aparat este totuși imposibil de inventat, pentru că acesta trebuie să emită fotoni care să călătorească mult mai rapid decât lumina, ceea ce, cu toate bogățiile Vaticanului, era imposibil la vremea respectivă.

sursa foto: 123rf.com

Loading...