Croissante cu unt

Ingrediente: 
►20 g drojdie
►250 ml lapte
►3 linguri unt topit
►o linguriţă sare
►4 linguri zahăr
►1-2 pliculeţe zahăr vanilat
►440 g făină
►150 g unt
►ou pentru uns
1. Se taie drojdia mărunt sau se fărâmiţează uşor cu degetele şi se amestecă cu laptele rece. Se obţine o pastă cremoasă şi foarte fină.
2. Se cerne făina între timp, se face o gaură la mijloc şi se pun sarea, maiaua, untul topit, zahărul şi vanilia.
3. Se încorporează ingredientele luând făina de pe margini. Se obţine un aluat moale şi foarte elastic în acelaşi timp, care se lasă la rece.
4. Se taie untul bucăţi şi se lasă la temperatura camerei.
5. Se scoate aluatul şi se întinde. Se lasă marginile libere, iar la mijloc se întinde untul. Se împachetează şi se mai lasă la rece.
6. Se scoate, se întinde într-o foaie de un cm, care se taie şi se rulează în formă de croissant. Se ung cu ou şi se coc la 150°C.

Loading...