● un kg cartofi noi
● un ou plus un gălbenuș
● 2-3 fire ceapă

● 2 felii somon afumat
● 1/2 legătură pătrunjel
● 100 g cașcaval ras
● 6 linguri făină

● ulei pentru prăjit
● sare ● piper
Pentru servit:
● 2 roșii

● o ceapă roșie
● 2-3 fire pătrunjel

1. Cartofii curățați se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se scurg, se pasează și apoi li se adaugă oul și gălbenușul, ceapa verde, pătrunjelul și somonul tăiate mărunt, cașcavalul ras, sare și piper.
2. Se amestecă bine, se modelează chiftele, adaugând și făina, și se lasă 30 de minute să se întrepătrundă
aromele.
3. Aceste crochete se prăjesc în ulei și se scot pe șervete de hârtie. Se servesc cu salată de roșii cu ceapă roșie și pătrunjel.