Crezi că obiceiurile tale cosmetice sunt corecte?

Crezi că obiceiurile tale cosmetice sunt corecte?

Crezi că obiceiurile tale cosmetice sunt corecte, însă uneori poți constata, cu surprindere, că ceea ce știi este greșit. Iată ce!

Fie că este vorba despre pregătirea manichiurii, despre îngrijirea tenului sau despre machiajul care ți se potrivește, peste tot este loc de „și mai bine.

Manichiura

Dacă vrei ca manichiura să se usuce mai repede, nu aplica două straturi, unul după altul. Cel mai bine este să aplici un strat de ojă, așteaptă să se usuce, iar peste o perioadă de timp (chiar și o zi) poți aplica un nou strat, astfel încât să te asiguri că oja se va usca complet și impecabil.

Machiajul

Dacă vrei ca machiajul să reziste cât mai mult timp, cel mai important este să folosești o bază de machiaj. Aceasta se aplică în locul cremei de zi, apoi aplică peste fond de ten și celelalte produse de machiaj. Vei observa diferența dintre machiajul fără bază și machiajul cu bază.

Rujul

Când vrei ca rujul să reziste mai mult timp pe buze, dar fără a-l reaplica în mod constant, aplică un truc „furat de la specialiștii în machiaj: aplică un strat de fond de ten pe buze, apoi folosește pudră pentru a-l fixa. Conturează buzele pentru a delimita exact suprafața pe care o vei acoperi cu ruj și pentru a oferi un plus de rezistență. Poți aplica rujul direct din ambalaj, însă dacă îl aplici cu ajutorul unei pensule, asiguri și mai multă rezistență.

Sprâncenele

Verifică în oglindă dacă forma sprâncenelor tale este cea corectă. Există trei puncte esențiale, la care ajungi urmărind câteva traiectorii: de la aripioara nasului drept în sus – punctul de pornire al sprâncenei, de la baza nasului prin centrul irisului – punctul de arcuire al sprâncenei și baza nasului cu colțul extern al ochiului – capătul sprâncenei.

Copyright: lenetstan / 123RF Stock Photo