Creveți cu orez

Creveți cu orez

Nu ați avut curaj până acum să pregătiți creveți? Urmați rețeta noastră și nu aveți cum să dați greș cu această rețetă de creveți cu orez!

Ingrediente

  • 300 g creveți congelați
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • 12-14 linguri orez
  • 2 căței usturoi
  • 20 g unt
  • Pentru sos:

  • rucola
  • ulei
  • sare
  • 1. Se pune orezul la fiert cu usturoiul feliat, sare și apă de trei ori cantitatea orezului.
    2. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert până ce scade apa. După ce apa a scăzut complet, se trage de pe foc și se pun untul și piperul. Se amestecă și se lasă deoparte.
    3. Creveții congelați se pun la călit în unt și se lasă 1 minut. Se întorc, se toarnă vinul și se presară cu sare. Se amestecă scuturând tigaia.
    4. Pentru sos, rucola se mărunțește și se amestecă bine cu ulei și sare, ca la maioneză.

    Sursa foto:Shutterstock