Dacă suferi de o afecțiune hemoroidală, este nevoie să mergi la medic pentru a vedea cu exactitate despre ce este vorba. În paralel cu tratamentul recomandat de specialist și cu acordul lui, poți urma și tratamente alternative naturale: cremă antihemoroidală pe care o poți prepara acasă. Aceasta îți va diminua simptomele neplăcute și te vor ajuta să te vindeci mai repede.

Citește și: Aloe Vera, minune pentru sănătate. Ce spune dr. farmacist Ovidiu Bojor despre această plantă

Cremă antihemoroidală pe care o poți prepara acasă. Cremă cu unt de shea

Multe dintre rețetele de creme antihemoroidale conțin unt de shea, ulei de nucă de cocos, Aloe vera, oțet de mere, cremă de hamamelis, ulei esențial de lavandă și de arbore de ceai. Untul de shea conține vitaminele A și E, care combat inflamația, reduc uscăciunea și mâncărimea. Este foarte imoportant ca, în timpul preparării cremei să nu-l supraîncălzelști pentru că își pierde din calități. Uleiul de nucă de cocos este perfect pentru a calma durerile. Oțetul de mere combate și el inflamația, iritațiile pielii și infecțiile. În plus, este un astringent natural. Uleiul esențial de lavandă conține numeroși antioxidanți. Cel de arbore de ceai tratează orice fel de iritație a pielii și are proprietăți antiseptice. Uleiul esențial de turmeric alină durerile și liniștește pielea iritată. De aceea, ajută la vindecarea fisurilor anale și la diminuarea disconfortului.

Citește și: Remediu natural pentru hemoroizi. Iată ce ingrediente folosești

Ingredinte pentru cremă antihemoroidală pe care o poți prepara acasă:

– 60 g de unt de shea

– 60 g de ulei de nucă de cocos

– 30 g gel de aloe vera

– o linguriță de oțet de mere

– o linguriță de apă florală de hamamelis

– 10 picături de ulei esențial de lavandă

– 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai

– 5 picături de ulei esențial de turmeric.

Mod de preparare

Cremă antihemoroidală pe care o poți prepara acasănu este greu de făcut. Pune untul de shea să se încălzească la bain-marie. Când a devenit mai lichid, adaugă uleiul de cocos. Amestecă bine. Adaugă și restul ingredintelor și amestecă din nou. Pune într-un borcan de sticlă și închide-l bine. Unge zona afectată de două ori pe zi, dimineața și seara.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com