Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

Când vreți să faceți o cremă de zahăr ars, folosiți rețeta asta sau aveți altă rețetă de încredere? Cu rețeta asta nu veți da greș! Iese perfectă crema de zahar ars!

Ingrediente:

● un litru lapte integral
● 150 g zahăr
● o păstaie vanilie
● 8 ouă
● 300 g zahăr pentru caramel
● 150 ml apă

1. Cele 300 g zahăr și apa se pun pe foc să se topească, se lasă să ajungă la o culoare aurie și apoi se scufundă vasul într-un alt vas cu apa rece. Se toarnă apoi în forma de copt a cremei, având grijă ca și pereții formei să fie atinși de caramel.
2. Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun pe foc fără să se fiarbă și, între timp, ouăle cu zahărul se mixează. Se toarnă laptele cald.
3. Se amestecă si se toarnă peste caramelul
răcit si întărit. Se dă forma la cuptor fie simpla, pentru 40 de minute, fie la bain-marie, pentru aproximativ 60 de minute. Crema de zahăr ars se lasă să se răcească și se scoate prin răsturnare.

Sursa foto: Northfoto/Colorise