Cremă de urzici

Ingrediente:
► 2-3 kg urzici proaspete
► 5-6 căței usturoi
► 2 linguri făină
► 50 g unt
► sare
► 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
► 100 ml smântână

1. Se aleg urzicile, se curăță de codițe și se spală bine. Se lasă la scurs și apoi se opăresc în apă clocotită cu un praf de sare.
2. Se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 40 de minute și, după ce au fiert, se scot cu spumiera în sită și se lasă să se răcorească. Zeama se păstrează pentru crema de urzici.
3. Separat, într-un ibric, se topește untul, se adaugă făina cernută și se stinge cu zeama de urzici. Se amestecă ușor și se obține o cremă de consistența smântânii, care se dă deoparte să se răcorească.
4. Urzicile fierte se pasează cu blenderul și se amestecă cu compoziția fiartă. Se omogenizează, se condimentează cu sare, se adaugă usturoiul măcinat și se servește ornată cu smântână, în funcţie de preferinţe.

Loading...