Buze perfect hidratate

Înainte de aplicarea oricărui produs de machiaj pe buze, e bine să te asiguri că acestea sunt perfect curate. Înainte de folosirea creionului sau a rujului, aplică un balsam de buze, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi șterge cu un șervețel fin, prin tapotare, orice surplus. Astfel, buzele vor fi hidratate și suprafața lor curată, fără urme de gloss sau balsam.

Alege creionul de buze într-o nuanță apropiată de cea a rujului!

Este recomandat să alegi creionul de buze într-o nuanță foarte apropiată de cea a rujului, pentru a nu exista diferențe mari de culoare. O altă opțiune este să folosești un creion a cărui culoare să fie apropiată de cea a buzelor.

Cum folosești corect creionul de buze?

Începe din mijlocul buzei superioare către margini, apoi conturează și buza inferioară. Atenție! Nu depăși conturul natural al buzelor, deoarece machiajul nu va avea un aspect natural. Dacă vrei să dai volum buzelor, folosește un creion cu o textură cremoasă.

Citește și – 5 trucuri pentru ca machiajul să dureze mai mult

Dacă vrei ca rujul să reziste mai mult

Folosește creionul de contur pe întreaga suprafață a buzelor, dacă vrei  ca rujul să reziste mai mult. Vei observa că durata se va mări cu câteva ore și nu va fi nevoie să-ți reîmprospătezi machiajul buzelor des.

Creionul de buze fixează culoarea

Un avantaj al folosirii creionului de buze este că acesta fixează culoarea și împiedică migrarea rujului. Altfel spus, culoarea nu se va întinde pe pielea din jurul buzelor, iar machiajul tău va arăta impecabil.

Foto: 123rf

Citește și – 6 produse de frumusețe de bază pentru noul an