Ingrediente Crap la cuptor

  • un crap de circa 1,5 kg
  • 250 g mazăre congelată
  • 200 g linte
  • o ceapă
  • 2 linguri ulei
  • o lămâie
  • sare
  • piper

1. Lintea și mazărea se pun la fiert în apă rece, în vase diferite. Se lasă maximum 30 de minute lintea și apoi, atât mazărea cât și lintea se scurg bine.
2. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, peste care se adaugă apoi lintea și mazărea. Se lasă 10 minute.
3. Crapul se spală bine și se curăță, apoi se presară cu sare și piper. Lintea și mazărea se pun într-un vas pentru cuptor.
4. Peste mazăre și linte se pune și bucata de crap asezonat cu rondele de lămâie și puțină apă. Se lasă la cuptor 30 de minute.

Sursa foto:Shutterstock

Citește și: Piftie de crap