Cozonac cu umplutură de mac

cozonac-cu-umplutură-de-mac

Anul acesta face mama cozonacii tradiționali dar, nu stau nici eu degeaba și voi face acest delicios cozonac cu umplutură de mac! Am acasă un soț care iubește toate dulciurile cu mac! 

Ingrediente pentru cozonac cu umplutură de mac:

Pentru aluat:

● 125 g zahăr

● 350 g făină

● 5 g drojdie uscată

● un praf sare

● 2 ouă

● 80 ml lapte
● 100 g unt

● 2 linguri ulei

Pentru umplutură:

● 250 g semințe de mac
● 100 g zahăr pudră

● 100-150 ml lapte
● 100 g unt

● esență, după gust

Pentru uns:

● un ou

● 20 g mac

1. Se pregătește întâi aluatul de cozonac. Se pune făina într-un bol, apoi în mijloc se adaugă drojdia, sarea, ouăle, untul topit, laptele călduț, zahărul și uleiul. Se frământă
bine, după care se lasă la crescut la loc călduț 60 de minute.
2. Pentru umplutură, macul se râșnește puțin și se pune la fiert cu zahărul și laptele. Se lasă 10 minute, se trage de pe foc și, după ce se răcește, se mixează cu untul moale și esența.
3. Se întinde aluatul și se pune deasupra umplutura. Se rulează, apoi se așază în tava de cozonac tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut încă 30 de minute.
4. Se unge cu ou bătut, se presară cu mac și se dă la copt 40 de minute.

Loading...