COTLET DE PORC CU CIUPERCI

► Ingrediente
► 500 g ciuperci
►4 bucăți cotlet de porc
►500 g sparanghel
►zeama de la o lămâie
►2-3 linguri oțet balsamic
►3-4 căței usturoi
►2-3 linguri ulei de măsline
►sare
►piper
►cimbru verde
►2-3 linguri coniac
►175 g unt

► Preparare:
1. Se condimentează carnea cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru. Se unge cu unt și cu ulei de măsline şi se stropeşte cu coniac. Se lasă la macerat, la rece, 30 de minute.
2. Se curăță sparanghelul, se spală, se strânge în 2-3 mănunchiuri, se leagă și se fierbe în apă cu sare.
3. Ciupercile se curăță, se feliază și se sotează în unt. Se presară sare. Se pun cotletele pe grătar și, după ce s-au făcut, se servesc cu ciupercile sotate și cu sparanghelul stropit cu oțet balsamic și zeamă de lămâie.

Loading...