Avertismentul unei asistente, în plină pandemie de coronavirus: Ultimul lucru la care te-ai gândi că îți pune viața în pericol

coronavirusul se poate ascunde sub unghie

În tot acest haos creat de pandemia de coronavirus, facem tot ce putem ca să ne ferim de Covid-19. Ne spălăm mai viguros ca niciodată pe mâini, ca la carte, câte 20 de secunde, poate și mai mult. Gelul dezinfectant e tot timpul la îndemână. La fel șervețelele. Spălăm, dezinfectăm tot ce atingem. Cu toate acestea, nu e suficient.

O asistentă din Australia atrage atenția că poate mai important decât toate acestea este să ne tăiem unghiile cât mai scurt.

Știm din copilărie că sub unghie se pot ascunde germeni, dar în această perioadă pare că toată lumea a uitat de acest posibil focar.

Asistenta australiană a explicat și ce înseamnă unghii prea lungi. Atunci când presăm vârful unui deget, dacă unghia se simte, atunci aceasta trebuie tăiată imediat. Ar trebui să se simtă doar buricul degetului, iar unghia deloc.

Dacă nu procedăm astfel, atunci ar trebui să folosim o perie ori de câte ori ne spălăm pe mâini, pentru a ajunge și în această zonă. Dar e greu de crezut că cineva o va folosi de fiecare dată, așa că sfatul cel mai ușor de urmat e să ne tăiem unghiile cât mai scurte.

Și nu în ultimul rând, dacă aveam obiceiul de a roade unghiile, acesta e cel mai bun moment să renunțăm la el, pentru că e mai cu seamă periculos în această perioadă.

În tot acest haos, în care suntem sfătuiți să lăsăm pantofii în afara casei, să dezinfectăm telefonul la fiecare două ore, dacă nu si mai des, cum să gătim mâncarea ca să nu ne infectăm, dacă aceasta a fost expusă la virus, e poate cel mai de bun simț sfat pe care îl primim.

Vezi și Coronavirusul se poate transmite prin alimente. Iată în ce condiții și cum ne putem asigura că nu vom fi infectați astfel

Citește și: