Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Nu mai trebuie să cumperi din comerț cornuri cu gem! Rețeta noastră de cornuri cu gem este mult mai sănătoasă și mult mai gustoasă!

Ingrediente

  • 150 ml lapte cald
  • 325 g făină
  • 5 g drojdie
  • 40 g zahăr
  • 70 g unt
  • un ou mare
  • un praf sare
  • esenţă de vanilie

  • Pentru umplut

  • gem, după gust
  • Pentru copt:

  • 50 g unt
  • un ou
  • 1. Într-un castron se pun drojdia și laptele călduţ, se amestecă şi se lasă 10 minute.
    2. Se adaugă zahărul, oul, untul topit şi răcorit, vanilia, sarea și făina. Se frământă aluatul și se lasă la crescut o oră.
    3. Se transferă aluatul crescut pe masa presărată cu făină şi se împarte în 12 bucăţi. Fiecare bucată se întinde cu mâna, se pune câte o lingură de gem, se acoperă şi se lasă la crescut din nou pentru 30 de minute în tava de copt unsă cu unt. Apoi, se ung cornurile cu oul bătut şi se coc 25 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock