Cornuri cu ciocolată . Reţetă trimisă de Rodica Gorea din Târgu Mureș

Cornuri cu ciocolată . Reţetă trimisă de Rodica Gorea din Târgu Mureș

Cand am văzut prima data poza trimita de doamna Rodica mi-am amintit de copilarie. Si mama făcea aceste cornulete cand eram eu micuta si tare imi mai placeau. Nu am stat pe ganduri si am facut si eu. O bunatate!

Pentru aluat:

● un kg făină

● 100 ml ulei

● 50 g margarină

● 500 ml lapte

● 4 linguri zahăr

● un plic praf de copt

● 2 ouă

● sare

● 2 linguri cacao

● drojdie cât o nucă pentru sirop:

● 300 g zahăr

● 300 ml apă

● 4 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură:

● cremă de ciocolată

Mod de preparare:

1. Se frământă ingredientele pentru aluat, mai puțin cacaua. Aluatul se împarte în 2 părți. Într-una se pune cacao și se mai frământă puțin, apoi se lasă la dospit.

2. După o oră, fiecare bucată se împarte în 10 părți egale. Se așază o parte de aluat cu cacao deasupra celui alb, se întind într-o foaie rotundă și se taie în 8 părți, din centru spre exterior. Acestea se umplu cu cremă de ciocolată și se rulează în formă de corn. La fel se procedează și cu restul părților de aluat. Se coc 30 de minute.

3. Când sunt coapte, se înmoaie în siropul obținut prin amestecul ingredientelor

 

Loading...