CORNULEȚE CU NUCĂ ȘI GEM

CORNULEȚE CU NUCĂ ȘI GEM

Dacă îți e dor de un desert care să-ți amintească de copilărie, îți propunem să încerci azi rețeta noastră de cornulețe cu nucă și gem. Sunt fragede de se topesc în gură, astfel încât există riscul să se termine în timp record! 

 

► Ingrediente
Pentru aluat:
► 250 g unt
►125 g iaurt
►2 linguri smântână
►450 g făină albă
►un praf sare
Pentru umplutură:
►nucă prăjită
►gem sau dulceață
►zahăr pudră pentru ornat

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, sarea, iaurtul și smântâna. Se încorporează toate, se frământă 20-30 de minute până se obține un aluat ușor de modelat.
2. Se întinde de 2-3 ori cu sucitorul, se împachetează și se lasă la frigider 2-3 ore înainte de a fi pregătit.
3. Se scoate, se întinde, se taie triunghiuri care se umplu cu nucă prăjită tocată mărunt amestecată cu gem. Se rulează, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180°C. Se servesc cu zahăr pudră.

 

Credit foto: 123rf.com