► Ingrediente
Pentru aluat:
► 250 g unt
►125 g iaurt
►2 linguri smântână
►450 g făină albă
►un praf sare
Pentru umplutură:
►nucă prăjită
►gem sau dulceață
►zahăr pudră pentru ornat

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, sarea, iaurtul și smântâna. Se încorporează toate, se frământă 20-30 de minute până se obține un aluat ușor de modelat.
2. Se întinde de 2-3 ori cu sucitorul, se împachetează și se lasă la frigider 2-3 ore înainte de a fi pregătit.
3. Se scoate, se întinde, se taie triunghiuri care se umplu cu nucă prăjită tocată mărunt amestecată cu gem. Se rulează, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180°C. Se servesc cu zahăr pudră.

 

Credit foto: 123rf.com

Vezi și cea mai bună rețetă de dulceață de nuci