Cornulețe cu mac

Cornulețe cu mac

Îmi aduc perfect aminte de mama, atunci când îmi făcea cornulețe cu mac…vai, cât de bune erau! Acum, am reinterpretat rețeta de cornulețe cu mac pentru a obține un desert de post!

Ingrediente:

  • 250 ml ulei
  • 500 g făină
  • 125 ml borș
  • 25 g drojdie proaspătă
  • o linguriță zahăr
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 200 g semințe de mac
  • 200 ml lapte de soia
  • 2-3 linguri zahăr

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

1. Semințele de mac se pun la fiert cu zahărul și laptele de soia. Se amestecă și se lasă pe foc aproximativ 10 minute, apoi se dă deoparte.
2. Pentru aluat, drojdia se freacă ușor cu zahărul până devine lichidă, se adaugă uleiul, borșul, sarea și apoi se pune făina. Se framântă și se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească.
3. Se întinde aluatul într-o foaie subțire și se taie pătrate care se umplu cu amestecul de mac fiert și se rulează. Se coc în tava tapetată cu hârtie de copt timp de 20 de minute. Se servesc presărate cu zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock