Cornulețe cu gem – de post

Cornulețe cu gem - de post

Tuturor ne plac cornulețele cu gem și tare jinduim după ele în perioadele de post. Dar gata, am găsit rețeta de cornulețe cu gem în varianta potrivită postului. Am probat rețeta și ne place mult rezultatul!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 90 g margarină
  • 90 g iaurt din soia
  • o lingură zahăr
  • 150 g făină
  • Pentru umplutură:

  • gem, după gust
  • Pentru servit:

  • zahăr pudră
  • 1. Într-un vas se amestecă margarina la temperatura camerei, iaurtul bine scurs de apă și zahărul.
    2. Se adaugă făina, se amestecă și se framântă pe masa de lucru presărată puțin cu făină.
    3. Aluatul se împarte în bile mai mici care se întind în foi. Se taie apoi în triunghiuri.
    4. Pentru a forma cornulețe, se unge cu gem fiecare triunghi, se rulează și se așază în tava tapetată cu hârtie. Se coc 15 minute.
    5. Se servesc cu zahăr pudră pe deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock