Cornulețe cu borș – de post

Cornulețe cu borș - de post

Aluatul clasic de cornulețe se face cu borș. Asta este rețeta originală.

Ingrediente cornulete de post cu bors

  • 300 ml borș
  • 50 ml ulei
  • 850 g făină
  • un cub drojdie proaspătă
  • o lingură zahăr
  • un praf sare
  • gem
  • zahăr pudră

1. Drojdia și zahărul se dizolvă în puțină apă caldă și se lasă 10 minute să se umfle. Se amestecă bine borșul cu uleiul, și făina cu sarea.
2. Peste făină se toarnă maiaua, se amestecă ușor și apoi se pune compoziția cu borș. Se frământă și apoi aluatul se lasă la crescut 30 de minute.
3. Pe masa presărată cu făină se întind foi rorunde de aluat, care se taie raze de cerc și se umplu cu gem. Se rulează, se așază în tava de copt și se coc.
4. După ce se scot se pudrează cu zahăr pudră.

Sursa foto:Thinkstock

Mai multe rețete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro