Copiii se uită la filme de groază. De ce nu e bine să se uite la ele

Copiii se uită la filme de groază. Copii speriați pe canapea

Copiii se uită la filme de groază. Sunt atrași de ele, dar pe urmă le vor rămâne mult timp în memorie. Ar putea să aibă coșmaruri sau chiar să dezvolte diverse fobii. În funcție de vârsta copilului tău, ar trebui să fii foarte precaută și să te gândești bine dacă îl lați sau nu să se uite la un film de groază.

Copiii se uită la filme de groază. Părinții ar trebui să știe ce văd micuții

Copiii se uită la filme de groază, dar părinții ar trebui să se gândească de mai multe ori dacă îi lasă. Nu ar trebui să-i lase nici să vadă filmele și desenele animate violente pentru copii. Micuții cu sentimente ostile și un grad de empatie scăzut la suferința altora vor adopta mai ușor un comportament violent prin imitație. De aceea, psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu te sfătuiește să ”supraveghezi ceea ce privește copilul sau chiar să te uiți împreună  cu el. Știm că acest lucru nu este cu putință. Ca urmare, le îndemn pe mame să verifice ocazional sau aleator caracterul episoadelor și al canalelor tv vizionate de cel mic. De asemenea, ar trebui ca pe tabletă sau telefon să fie setat controlul parental, astfel încât să nu existe riscul de a accesa imagini cu caracter nepotrvit”.

Citește și: Meseria de profesor, una dintre cele mai puțin dorite și respectate din România

Copiii se uită la filme de groază. Povestiri care să alunge teama

”Copilul ar trebui să aibă și alte activități. Astfel, timpul petrecut în fața unui ecran se va diminua. Dacă deja a fost expus la scene cu carcater înfricoșător, folosește povestiri terapeutice pe care să i le spui seara. Găsește sau inventează istorisiri în care copilul este eroul care învinge personajul negativ. Provoacă-l să folosească imagini și scene care l-au speriat și care să fie, în această narațiune nouă, schimbate. Răul va fi înfrânt și binele va învinge. Uneori, este greu să-l ferești de astfel de imagini pentru că el îți cere să le vadă. Nu te lăsa înduplecată. Dacă are colegi cărora li se dă voie să privească absolut orice la televizor și-ți dă exemplul lor, găsește argumente ca să-ți aperi cauza. Spune-i care este motivația ta și cum îl aperi de efecte nedorite. Astfel, el va înțelege. Nu-i spune lucruri de genul: ”faci așa pentru că ți-am spus eu”.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Loading...