Ce se întâmplă cu copiii celor infectați cu coronavirus: Aceștia vor fi luați temporar în grija statului

copiii celor infecta'i cu covid

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) urmează să discute, în şedinţa de vineri, un proiect privind împuternicirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGASMB) să identifice spaţii corespunzătoare primirii şi găzduirii copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. Practic, acești copii vor fi luați temporar în grija statului.

Potrivit proiectului, DGASMB va pune la dispoziţia direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor spaţiile identificate, în baza unor protocoale de colaborare.

Serviciile de asistenţă medicală pentru copiii ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, pentru care s-a dispus plasamentul într-un serviciu rezidenţial, vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, la solicitarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor.

Aceste direcţii, respectiv DGASMB, vor asigura personal de specialitate, în funcţie de numărul acestor copii cu părinţi infectaţi cu coronavirus pentru care au dispus măsura plasamentului, prevede proiectul.

DGASMB va asigura hrana copiilor ai căror părinţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 pe toată perioada găzduirii acestora în spaţiile identificate.

Potrivit proiectului, ca urmare a instituirii stării de urgenţă, coroborat cu prevederile ordonanţelor militare prin care sunt dispuse măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 şi având în vedere prevederile Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare, administraţia publică locală are obligaţia să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente care pot influenţa starea de sănătate şi siguranţă a grupurilor vulnerabile.

Vezi și În România, cei mai mulți infectați nu sunt vârstnicii. Segmentul de vârstă cel mai afectat de covid-19

Citește și: