Copane în crustă de afine confiate

Ingrediente:
►un kg copane de pui
►250 g pesmet
►200 g afine roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►cimbru verde și măcinat
►4-5 căței usturoi
►ulei de măsline
►3 ouă
►50 fulgi de porumb
►3-4 linguri parmezan
►pătrunjel pentru ornat

1. Se curăță copanele, se spală bine în câteva ape și apoi se fierb în apă clocotită 15-20 minute.
2. Separat, se pregătește crusta din afine confiate tocate mărunt, fulgii de porumb mărunţiţi, pesmet, sare și piper. Se bat ouăle cu sare și, la final, se adaugă parmezanul ras.
3. Se trec copanele prin ou bătut, prin crustă  și se pun la prăjit în ulei amestecat cu cimbru și usturoi. Se întorc pe toate părțile să se pătrundă uniform.
4. Se scot pe un șervet absorbant și se servesc ornate cu frunzulițe de pătrunjel și garnitură de legume.

Loading...