Copane cu legume

Ingrediente
►8 copane de pui
►300 ml piure de roșii
►3-4 căței usturoi
►o linguriță paprika măcinată
►o linguriță zahăr
►o linguriță cimbru uscat
►2 cepe roșii ►4 roșii
►2 dovlecei cu coaja verde
►un fruct mango ►sare de mare ►piper negru măcinat
►o legătură pătrunjel
►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
1. Se spală copanele de pui și se șterg cu un prosop absorbant de bucătărie. Se ung cu ulei și se condimentează cu sare, cimbru, paprika și se presară zahărul.
2. Se pun în tavă, se stropesc cu piureul de roșii și 100 ml de apă caldă, se presară usturoiul mărunţit și se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180 °C.
3. Între timp, se curăță legumele, se spală, se taie rondele și se călesc în puțin ulei, se condimentează cu sare și piper. Se iau de pe foc și apoi se lasă 10-15 minute la cuptor.
4. După ce s-au rumenit copanele, se scot, se aranjează pe un platou, se stropesc cu sosul picant și aromat din tavă și se ornează cu pătrunjel proaspăt. Se servesc cu legumele gratinate.

Loading...