COPANE AROMATE

► Ingrediente
► 10-12 copane de pui
► sare
► piper
► o linguriţă boia dulce
► o linguriţă boia iute
► o linguriţă zahăr
► 50 g unt
► 2 linguriţe oţet balsamic
► ulei de măsline
► 4 cartofi
► 250 g iaurt
► 2-3 căţei usturoi
► o legătură pătrunjel
► sare
► piper măcinat

► Preparare:
1. Se prepară un sos din unt topit, zahăr, oţet balsamic, ulei, usturoi pisat, sare, piper şi boia dulce şi iute. Se ung cu el copanele de pui şi se lasă 1-2 ore la rece. Separat, se fierb cartofii în apă cu sare.
2. Se scot copanele de la rece şi se aşază în tavă. Se bagă în cuptor acoperite cu capac. Se scot cartofii din apă după ce au fiert şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe şi se adaugă iaurtul, puţin usturoi, sare, piper şi pătrunjel tocat.
3. Se scot copanele şi se servesc cu salata de cartofi.

Loading...