Anul trecut a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. Boala a învins. Un artist care abia a concertat în România a murit

Conway Savage a murit

Conway Savage, pianist care cânta de 30 de ani cu Nick Cave, în trupa Bad Seeds, a murit la vârst de 58 de ani. În formul Nick cave & The bad Seeds, acesta a concetrat în București, la Romexpo, chiar în această vară.

Artistul fusese diagnosticat cu o tumoare la creier anul trecut. Decesul său a survenit în weekend, fiind anunțat chjiar de trupă.

„Iubitul nostru Conway a murit duminică seară. Membru al Bad Seeds de aproximativ trei decenii, irascibil, amuzant, sentimental, blând, onest şi unic – a fost toate aceste lucruri şi, literalmente, «a avut darul unei voci de aur»”, se arată în anunțul trist făcut de trupă.

„Într-o noapte de beţie, la patru dimineaţa, în barul unui hotel din Koln, Conway s-a aşezat la pian şi ne-a cântat «Streets of Laredo», în stilul lui dulce, melancolic, şi a oprit lumea pentru un moment. Nu a fost niciun ochi uscat în încăpere. Rămas bun, Conway, nu este niciun ochi uscat în încăpere”, continuă mesajul emoționant.

Originar din Australia, Conway Savage (al doilea din dreapta în fotografie) cânta la pian din adolescență, iar înainte de a veni în trupa Bad Seeds a făcut parte din trupele Happy Orphans,  Feral Dinosaurs, Dust on the Bible şi Dave Last and the Legendary Boy Kings.

Foto: NorthFoto

Vezi și Doliu la Hollywood! A murit Mama Corleone, actrița din Nașul. Știai că a făcut carieră și în muzică?

Citește și: