Ajută la detoxifierea organismului

Poate avea efecte bune pentru hipertensivi. S-a constatat că ajută la detoxifierea organismului și previne cancerul. Datorită conținutului ridicat în vitamina C, protejează corpul împotriva artritei reumatoide. Este săracă în calorii, dar duce rapid la saturație și este ideală pentru persoanele supraponderale care vor să slăbească. Singura condiție este să nu o combine cu alimente bogate în calorii cum ar fi smântâna sau maioneza. Se recomandă consumul de conopidă în stare crudă.

Conopida conține calciu

Are proprietăţi similare cu varza. Sub aspect alimentar, prezintă avantajul că are un conţinut mai scăzut în celuloză. În stare proaspătă, conopida conţine 90-94 % apă, 2,2-2,8 g % proteine, 0,3 g % lipide, 3,5 g% glucide, vitamina A (0,04 mg%), Bl (0,1 mg%), PP (0,6 mg%), C (59-135 mg%), vitamina B6 şi K în cantităţi mici. Dintre sărurile minerale sunt prezente: Na (10 mg%), K (420 mg%), Ca (25 mg%), Mg (17 mg%), Fe (1 mg%), Cu (0,14 mg%), P (60 mg%), S (29 mg%), Cl (30 mg%), iar dintre microelemente: Zn, Mn, B, Si, F, I.

Sursa foto: 123rf.com