Conopidă la cuptor

conopida-cu-ciuperci-la-cuptor

Felul doi l-am servit sub forma unui minunat preparat la cuptor, fără carne dar nu de post. Vă chemăm și pe voi la masă și vă servim o copopidă la cuptor. 

Ingrediente:

● o conopidă mică
● 100 g unt
● 100 g făină
● 500 ml lapte
● 50 g cașcaval
● o linguriță cimbru
● 3-4 linguri ciuperci conservate
● șofran, pentru culoare
● sare
● piper

1. Conopida curățată se desparte în mici buchețele care se pun la fiert în apă cu sare.
2. Între timp, se topește untul, se pune făina, se lasă 2-3 secunde și se toarnă laptele. Se amestecă pentru desfacere și
se lasă 5 minute la fiert.
3. Se ia sosul de pe foc, se pun șofranul, cașcavalul, piperul și cimbrul. Ciupercile se trec sub un jet de apă și se pun într-un vas de cuptor.
4. Se pune și conopida, se toarnă sosul și se lasă la cuptor pentru 15 minute.

Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!