Conopidă în bacon

Ingrediente:
►o conopidă de un kg
►300 g bacon afumat
►4-5 ardei capia
►4-5 roșii
►2 cepe roșii
►3-4 căței usturoi
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper
► o legătură pătrunjel
►cimbru uscat
►100 g cașcaval
1. Se desface conopida în buchețele cât mai mici, care se spală și se pun să fiarbă câteva minute în apă cu un praf de sare. După ce au clocotit și s-au înmuiat, se scot în sită și se lasă să se răcorească.
2. Se spală și se curăță ceapa și ardeii, apoi se taie mărunt. Se călesc în puțin ulei până se înmoaie și se stropesc cu apă. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se condimentează cu sare, cimbru și piper, după preferință.
3. După ce a scăzut sosul de legume, se oprește focul și se lasă la temperatura camerei. Separat, se feliază cașcavalul și baconul. Buchețelele de conopidă  se înfășoară în feliile de cașcaval și bacon.
4. Sosul de legume se toarnă în tavă, se adaugă conopida și usturoiul feliat. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute să se rumenească. După ce s-au rumenit, se serveşte ornat cu pătrunjel proaspăt.

Loading...