Conopida gratinata

Reteta conopida gratinata

Chiar daca conopida nu este printre cele mai iubite legume, va invitam sa incercati aceasta reteta de conopida gratinata si pana si cei mai sceptici contestatori ai conopidei se vor indragosti de acest preparat delicios!

Credit foto: Shutterstock

 

Ingrediente
● 250 g conopidă
● 250 g broccoli
● 150 g bacon cubuleţe
● caşcaval ras
● sare ● piper
Pentru sosul alb:
● 50 g unt
● 50 g făină
● 500 ml lapte

Preparare:
1. Se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă buchețelele de conopidă şi broccoli.
2. Se lasă 20 de minute şi, între timp, se face sosul alb, pentru care se topeşte untul şi se pune făina deasupra. Se lasă un minut pe foc, se toarnă laptele progresiv,
amestecând. Se sărează și se piperează.
3. Conopida şi broccoli se scurg şi se pun într-un vas de cuptor, se amestecă bine cu cubulețele de bacon, se toarnă sosul, se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor 20 de minute

Loading...